Kallelse till det 79:e årsmötet 2019 den 11/4

Så är det åter dags för årsmöte i Tulemarkens villaägarförening - det 79:e sedan starten av föreningen. Vi ses torsdagen den 11:e april  kl. 19.00 i Tennispaviljongen, Lions lokal vid tennisbanorna på början av Bergaliden. Ni finner kallelse med dagordning bifogad samt 
styrelsens verksamhetsberättelse för 2018. Kallelse och verksamhetsberättelse har även delas ut i alla brevlådor i Tulemarken ikväll den 20/3. 

Frågor som ni vill ska behandlas på årsmötet, ber vi er lämna i brevlådan på Furuvägen 8, 

Rensgatan 9 eller Dalgången 7 senast en vecka före årsmötet dvs senast den 4/4 2019.

Genom att betala in medlemsavgiften till Tulemarkens Villaägareförening samtycker ni som

medlem att föreningen hanterar era kontaktuppgifter som e-mail och telefon inom 

föreningens verksamhet. Vill ni inte dela era kontaktuppgifter inom föreningen så meddela 

styrelsen detta så utelämnar vi era uppgifter i matrikeln. Som aktiv medlem i föreningen 

ser styrelsen gärna att ni uppdaterar era uppgifter i medlemsmatrikeln och tillför e-

postadress samt mobilnummer om detta inte redan anmälts eller behöver uppdateras. 

Uppgifterna kan lämnas till styrelsen antingen i ovan nämnda brevlådor eller alternativt e-

postas till evagrevee@gmail.com , almstromer@telia.com eller kenlar@hotmail.com

 

Styrelsen avser att bjuda in någon representant från kommunen till årsmötet 2019 som kan 

informera samt berätta runt planerna med Multiarenan som planeras byggas på Sundbybergs 

IP. 

Frågor om Grannsamverkan i Tulemarken görs till Eva Dahlgren på Furuvägen 8, se e-mail 

ovan.

 

Vi hälsar alla varmt välkomna till en trevlig kväll med kaffe, dopp och gratis lotteri.

 

Tulemarken den 19 mars 2019.

STYRELSEN

www.tulemarken.se


Tulemarkens sommarfest den 25/8 2018

Även i år blev vi närmare 75 deltagare (50+25) från ca 20 fastigheter som deltog i årets trevligaste sommarfest där det traditionsenligt bjöds på grillat men i år serverades det olika grillspett med kött samt korvar som inköpts hos El Gaucho i Solna. Men innan maten delades deltagarna upp i lag och fick bege sej ut i Tulemarken på en tipsrunda där deltagarnas kunskap om just vårt fina bostadsområde sattes på prov. Därefter bjöds det på Prosecco som fördrink till de vuxna och läsk eller saft till juniorerna.  Solen lös med sin närvaro denna vackra eftermiddag och kväll. Barnen sprang runt och lekte tillsammans och erbjöds att ånyo prova fiskelyckan i fiskdammen. 

Styrelsen vill passa på att tacka Anna, Karin & Ted, Susanne, Jonas i festkommitten samt Jörn som grillmästare för ert engagemang vilket ledde till en ytterst trevlig och lyckad fest - det får vi göra om nästa år!. Bilder från kvällen finns under, Bilder sommarfesten 2018.


Avisering av avgift 2018

Vår kassör Lars Almströmer konstaterade att 57 av 60 st medlemmar betalade in sin avgift för 2017. Nedan finner ni avin för avgiften 2018 bifogad på 200 kr/ fastighet och år.

När årets protokoll från årsmötet 2018 är justerat kommer det distribueras i medlemmarnas brevlådor tillsammans med en avi för medlemsavgiften 2018.

Vi ses till sommarfesten den 25/8 kl 15.00 i Tuleparken.Kallelse till det 78:e årsmötet 2018 den 25/4

Det är åter dags för årsmöte i Tulemarkens villaägarförening - det 78:e sedan starten av föreningen. Vi ses onsdagen den 25:e april  kl. 19.00 i Tennispaviljongen, Lions lokal vid tennisbanorna på början av Bergaliden. Ni finner kallelse med dagordning bifogad samt styrelsens verksamhets-berättelse för 2017. Kallelse och verksamhetsberättelse har även delats ut i alla brevlådor i Tulemarken tidigare ikväll den 3:e april. 

Frågor som ni vill ska behandlas på årsmötet, ber vi er lämna i brevlådan på Furuvägen 8, Rensgatan 9 eller Dalgången 7 senast en vecka före årsmötet. Vi ser gärna att ni uppdaterar era uppgifter i medlemsmatrikeln och tillför e-postadress om sådan i inte redan anmälts.

Uppgifterna kan lämnas till styrelsen antingen i ovan nämnda brevlådor eller alternativt e-postas till evagrevee@gmail.comalmstromer@telia.com eller kenlar@hotmail.com

Styrelsen har bjudit in till årsmötet någon representant från kommunen gällande trygghetsarbete som pågår. Vi avvaktar svar om de kan närvara. Frågor om Grannsamverkan i Tulemarken görs till Eva Dahlgren på Furuvägen 8, se e-mail ovan.

 

Vi hälsar alla varmt välkomna till en trevlig kväll med kaffe, dopp och gratis lotteri.


Tulemarken den 3 april 2018.

STYRELSEN

www.tulemarken.se


Avisering av avgift 2017

Vår kassör Lars Almströmer påpekar att per 2017-10-20 har endast 7 st medlemmar betalt in avgiften för 2017 så vi distribuerar därför ut en avi via e-mail och hemsidan och ni som inte betalt in kommer även få avin utdelad under veckan i er brevlåda. 
Avin för 2017 finner du även längst ned på denna sida som tredje dokument uppifrån, "Avisering 2017 Tulemarken".

Sommarfest den 26/8 2017 i Tuleparken

Vi blev till slut 72 st (42+30) medlemmar från 20 fastigheter som deltog i årets trevliga sommarfest där det traditionsenligt bjöds på grillade hamburgare och entrecôte men innan det bjöds det på Aperol Spritz som fördrink till de vuxna och läsk eller saft till barnen. Vi fick en fin kväll med sol  och trevligt grannsamkväm. Barnen erbjöds prova lyckan i fiskdammen där godispåsarna bl.a. innehöll tandborstar vilket Jan och Anita hade skänkt till föreningen vilket vi tackar för.

Styrelsen vill passa på att tacka Anna, Karin, Susanne samt Damian i festkommitten för ett trevligt och lyckat arrangemang. Bilder från kvällen finns under, Bilder sommarfesten 2017.


Kallelse till det 77:e årsmötet 2017 den 27/4

Vi kallar föreningens medlemmar till Tulemarkens villaägarförenings 77:e årsmöte, vilket sker Torsdagen den 27 april 2016 klockan 19.00 i Tennispaviljongen, Lions lokal vid tennisbanorna i Tuleparken på Bergaliden.
Kallelse 2017 och verksamhetsberättelse för 2016 finns sparat längst ned på denna sida bland dokumenten och distribueras via e-mail samt i brevlådorna till alla fastigheter i Tulemarken onsdag 5/4 2017. 

Direkt efter årsmötet kommer Kerstin Malm från Polisen och informerar oss om Grannsamverkan. Som en nystart på detta i Tulemarken har fem st kontaktombud antagit sej den uppgiften i området och två till behövs på Bergaliden. Anmäl intresse till Eva Dahlgren på Furuvägen 8, på e-mail 
evagrevee@gmail.com.

Vi hälsar alla varmt välkomna till en trevlig kväll med kaffe, fikabröd och gratis lotteri med fina vinster.
Varmt välkomna!

//Styrelsen

Tulemarkens villaägarförening 


Sommarfest den 27/8 kl 15.00 i Tuleparken

VARMT VÄLKOMMEN TILL  TULEMARKENS’s SOMMARFEST 2016 

SÅ VAR DET DAGS IGEN FÖR TULEMARKENS ÅRLIGA SOMMARFEST I TULEPARKEN.

           Lördagen den 27 augusti kl 15.00

 Vi samlas i parken ovanför tennisbanorna där grillarna är varma och redo. Föreningen står för entrecôte och hamburgare med tillbehör, övrigt tilltugg och dryck tar var och en med sig själv.

Ta möjligheten till en stunds skön samvaro tillsammans med familj och goda grannar.

O.s.a onsdag 24 augusti till e-mail  kenlar@hotmail.com eller sms till 070-6902388, ange antal vuxna+barn samt namn eller adress

Hjärtligt välkomna önskar

//Styrelsen och festkommittén

Tulemarkens villaägarförening 


Historiskt årsmöte
På det 76:e årsmötet för Tulemarkens villaägarförening den 26:e april 2016 skrevs det historia då årsmötets deltagare valde enhälligt Eva Dahlgren till den föreningens första kvinnliga ordföranden någonsin, stort grattis Eva! Kallelse till det 76:e årsmötet 2016 den 26/4
 
Vi kallar föreningens medlemmar till Tulemarkens villaägarförenings 76:e årsmöte, vilket sker Tisdagen den 26 april 2016 klockan 19.00 i Tennispaviljongen, Lions lokal vid tennisbanorna i Tuleparken på Bergaliden.
Kallelse och verksamhetsberättelse för 2015 finns sparat längst ned på denna sida bland dokumenten och distribueras via e-mail samt i brevlådorna till alla fastigheter i Tulemarken söndag 3/4 2016. 

Vi hälsar alla varmt välkomna till en trevlig kväll med kaffe, fikabröd och gratis lotteri med fina vinster.
Varmt välkomna!

//Styrelsen

Tulemarkens villaägarförening 


Bildarkiv/ Foton från 75-årsfesten

Nu finns det bilder att se från årets trevliga 75-årsfest under Bildarkiv - tack till alla Tulemarkare som gjorde det till en trevlig kväll i glada grannars lag. 

//Styrelsen
Inbrottsförsök på Dalgången den 7/11!

Hej alla Tulemarkare,

Vi har nu i em fått veta att det varit inbrottsförsök i en fastighet på Dalgången. Fastighetsägaren hade varit och handlat och avbröt sannolikt tjuvarna när denne kom hem. Tjuvarna hade troligen kommit via skogen och in i trädgården samt sedan lyft ut en fönsterkassett i altandörren. 
Vi uppmanar alla att var extra uppmärksamma samt skriva upp bilars registreringsnummer ifall ni ser något misstänkt. 
//Styrelsen


Dags för 75-års fest den 29/8!

Som ni vet firar vår villaägarförening nu 2015 att det är 75 år sedan starten 1940. Det kommer vi fira med en gatufest på Furuvägen lördagen den 29/8 kl.15.00 dit alla familjer i Tulemarken är varmt välkomna. Just nu är vi ca 60 vuxna och 25 barn som kommer delta. Har ni inte anmält er ännu men vill gärna delta så betala anmäl ert intresse snarast innan söndag den 16/8 till kenlar@hotmail.com samt ange namn och adress samt hur många vuxna och barn som kommer. En kuvertavgift på 250 kr/ vuxen samt 10 kr/ år för barn upp till 12 år, betalas in på pg 32 03 71-8 efter gjord anmälan per e-mail, dock senast 18/8. 

//Styrelsen 


Välkomna på 75-års fest!

Vår villaägarförening firar nu 2015 att det är 75 år sedan starten 1940. Det vill vi fira med en gatufest på Furuvägen lördagen den 29/8 kl.15.00 dit alla familjer i Tulemarken är varmt välkomna. Det kommer anordnas tipsrunda, fiskdamm och lekar för barnen samt serveras en buffé som passar alla åldrar, vilket avslutas med lite dans och musik.

Vänligen anmäl ert intresse snarast innan den 21/6 till kenlar@hotmail.com samt ange namn och adress samt hur många vuxna och barn som kommer. En kuvertavgift på 250 kr/ vuxen samt 10 kr/ år för barn upp till 12 år, betalas in på pg 32 03 71-8 efter gjord anmälan per e-mail, dock senast 30/6.  Ps Kom ihåg att med egen dryck till både stora och små deltagare. ds

//Styrelsen 


Kallelse till det 75:e årsmötet 2015 den 28/4
 
Vi kallar föreningens medlemmar till Tulemarkens villaägarförenings 75:e årsmöte, vilket sker Tisdagen den 28 april 2015 klockan 19.00Tennispaviljongen, Lions lokal vid tennisbanorna i Tuleparken på Bergaliden.
 
Vi hälsar alla varmt välkomna till en trevlig kväll med kaffe, fikabröd och gratis lotteri med fina vinster.
Varmt välkomna!

//Styrelsen

Tulemarkens villaägarförening 


 
 
Tulemarkens sommarfest 2014 den 30/8

Liksom tidigare år har föreningen en grillfest som avslutning på sommaren. Årsmötet 2014 godkände styrelsens förslag att liksom förra året skjuta på grillfesten till sensommaren efter semestrarna, närmare bestämt lördagen 30 augusti kl. 15.00. Föreningen bjuder på grillad entrécote och hamburgare - medtag eget tilltugg och dryck. 

Var vänlig och meddela oss senast onsdag em 27/8 hur många vuxna och barn som ni kommer per familj  så att vi anpassar inköpen efter antalet gäster.

Varmt välkomna!

//Styrelsen och festkommittén

Tulemarkens villaägarförening 


Kallelse till årsmötet 2014 den 24/4

Vi kallar föreningens medlemmar till Tulemarkens villaägarförenings 74:e årsmöte, vilket sker Torsdagen den 24 april 2014 klockan 19.00 i Tennispaviljongen, Lions lokal vid tennisbanorna i Tuleparken på Bergaliden.

Vi hälsar alla varmt välkomna till en trevlig kväll med kaffe, dopp och gratis lotteri.

//Styrelsen


Inbjudan till öppet hus på simhallen 22/2.
Det kom ett e-mail med en inbjudan till villaägarföreningen från projektledaren Martin Forsell som leder ombyggnaden av Sundbybergs simhall.

"Hej. Efter de senaste månadernas intensiva arbete precis invid Era hem så vill vi bjuda in till möjligheten att få en liten förhandssmak av vad den nya simhallen kommer att erbjuda.
Det är fortfarande lång väg kvar, men vi vill ändå bjuda på en möjlighet att se resultatet av allt arbete och alla transporter så här långt.
Tidpunkten för detta är lördagen den 22 februari mellan klockan 10:00 till 12:00 med samling i simhallens reception. Under denna tid kommer det både finnas möjlighet att få lite information om hur planerna för nyttjandet av den nya hallen kommer se ut, och möjlighet att få gå ut i den nya byggnaden.

Inbjudan är öppen för alla och ingen anmälan krävs. Efter ett förmodat kylslaget besök i tillbyggnaden finns möjlighet till en kopp kaffe eller en dricka i simhallens reception.

Välkomna!
Martin Forssell
Projektbyrån Stockholm AB
Mobil: 070-520 70 35
martin.forssell@projektbyran.se
www.projektbyran.se

Detaljplan över nya bostäder och äldreboende 
i Kv. Bävern 2, Storskogen
En detaljplan har distribuerats till närboende i Storskogen varför vår ordförande samt boende på Dalgången skrivit till kommunen med tanke på att befintliga byggnadsplaner  kommer ta en del av parkmarken i anspråk samt att vi befarar ännu mer trafik i området. Se mer i bifogade filer nedan som berör byggnadsplanerna.
KVÄLLSARBETEN VID SUNDBYBERGS SIMHALL 14/11

Magnus Forsell som är projektledare för ombyggnationen av Sundbybergs simhall skrev ett e-mail till vår ordförande den 7/11:

God middag. Trots alla försök att innehålla tiderna för produktionen av den nya simhallen under vardagar mellan kl. 7:00 – 16:00, så måste jag dessvärre avisera ett avsteg från detta. Torsdagen den 14 november kommer den nya bassängens väggar, kanter och golv att gjutas. Denna gjutning är en av de mer kritiska och större vi utför i projektet och mer än 150 kubikmeter betong skall gjutas som en sammanhållen etapp. Mängden betong och kvalitets-betingelserna innebär att det kommer att behöva arbetas några timmar efter klockan 16:00. Arbeten som skall bedrivas torde innebära minimala upplevda störningar men är ändå utanför överenskomna tider. 

Jag hoppas på Er förståelse för detta och ber om hjälp med att såväl muntligen som via era digitala och sociala medier sprida denna information. Information kring avsteget

Frågor kring arbetet, eller oro över typen av störningar besvaras av undertecknad.

Martin Forssell
Projektbyrån Stockholm 

Mobil: 070-520 70 35                                                   
martin.forssell@projektbyran.se


PÅMINNELSE AV MEDLEMSAVGIFT 2013 per 18/11

Vi har per idag 18/11 skickat ut påminnelser till er som inte betalt in årets avgift för 2013. Ni finner pdf filen för denna påminnelse avi längst ned på denna sida, se "Påminnelse om Avisering 2013 Tulemarken.pdf".

Om ni redan inbetalt avgiften vänligen bortse från denna påminnelse samt meddela oss vilket inbetalningsdatum som inbetalningen skedde eller bifoga en kopia av erhållen bankkvittens.


AVISERING AV MEDLEMSAVGIFT 2013

Hej alla Tulemarkare, 

Vi har nu skickat ut årets avisering 2013  antingen via anmäld e-mail eller i er brevlåda om e-post adress inte anmälts.  Årets avgift 2013 är 200 kr per fastighet. Ni finner pdf filen för denna avi längst ned på denna sida, se "Avisering 2013 Tulemarkens väf".

Det är viktigt att ni anger både namn och adress vid inbetalningen som betalningsreferens så att vår kassör kan härleda inbetalningen till rätt medlem.

Är ni tveksamma om inbetalning gjorts eller inte så vänligen återkoppla till oss.


GRILLFEST LÖRDAG 24/8  15.00 2013

Som brukligt är ska föreningen ha en grillfest i sommar. Årsmötet 2013 godkände styrelsens förslag att liksom förra året skjuta på grillfesten till sensommaren efter semestrarna, närmare bestämt lördagen 24 augusti kl.15.00. Föreningen bjuder på grillad entrécote och hamburgare - medtag eget tilltugg och dryck. Varmt välkomna!DANSPERFOMANCE "TOPOLOGIE" 10-19 JUNI I SUNDBYBERG

Gunnar Göthberg skrev ett e-mail till oss förra veckan: 

"Idag på eftermiddagen (10/6) när jag hämtade min post från brevlådan noterade jag på gatan utanför Furuvägen 5 en mansperson iklädd grön regnrock. Han verkade studera någon form av dokument och gav sig därefter in på tomten till Furuvägen 12, sneddade sedan över bakom husen  Furuvägen 10 och 12. Först antog jag att det var någon representant från vatten- elverket eller dylikt men för säkerhets skull följde jag efter honom och frågade vad han sysslade med.
Det visade sig att han var dansören Robin Dingemans från Nya Zealand, en av fem dansare som ingår i en dansperformance kallad Topologie. Arrangör är Marabouparken med stöd från Kulturrådet och Franska institutet. Sundbybergs stads logga finns tryckt på det kort jag fick av Robin.
Olika aspekter kan läggas på aktiviteten:
- Bra att veta att en person som går över våra tomter inte är en inbrottstjuv utan en dansare som gjort hela Sundbyberg till en stor scen. Kommunen förefaller ha sanktionerat promenaden på våra tomter.
- Den kulturellt intresserade bör absolut veta att dansföreställningen avslutas med ett samtal mellan koreograferna och de medverkande dansarna den 19 juni kl 18:00.
- Det kan vara intressant att veta att en del av kommunens ekonomiska medel går till kulturell verksamhet av detta slag. (Förmodligen vet dock franska skattebetalare inte om att man stöder detta projekt)."
Med vänliga hälsningar
Gunnar Göthberg
                                      
Se mer information och löpande uppdateringar på Marabouparkens hemsida http://marabouparken.se/samtal-om-topologie/


ÅRSMÖTE TISDAG 23/4 2013 kl 19.00 

Årets årsmöte kommer att hållas den 23/4 kl.19.00 i Lions lokaler på Bergaliden. Kallelse kommer skickas ut inom kort. Boka redan denna kväll i era kalendrar - varmt välkomna!INBROTT I TULEMARKEN 17/1

Det har tyvärr varit tjuvar i området vilka gjorde inbrott i en av fastigheterna torsdagen 17/1 2013. Inbrottet skedde enligt uppgift under eftermiddagen.
Vi uppmanar alla att hålla ögonen öppna samt utkik efter okända bilar eller personer i området.


Sprängningar vid badhuset

Hej,

Utbyggnaden av simhallen påbörjades v.2 då det påbörjades en omfattande bergsprängning som skall ge plats för utbyggnaden. Det kommer att sprängas upp till fyra gånger per dag, på förbestämda tider. De tider som kommer att gälla är 08:00, 10:00, 12:00 samt 15:00. Sprängningen skall då ske inom fem minuter från detta klockslag.

Detta kommer naturligtvis påverka oss som bor i Tulemarken. De som bor närmast sprängområdet har fått sina hus besiktigade samt fått vibrationsmätare placerade på husen.

Kommunen har vid möte med villaägarföreningen lovat att inga byggtransporter för utbyggnaden skall gå genom Tulemarken.

Nedan finns en länk till kommunens hemsida för mer information om simhallsutbyggnaden. Kommunen kommer att använda denna länk för fortlöpande information om utbyggnaden.

http://www.sundbyberg.se/bygga-bo-miljo/stadsplanering-byggprojekt/aktuella-byggprojekt/simhallen-byggs-om.html

Jag har fortlöpande kontakt med kommunen och kommer att informera via mejl om ny information framkommer.

Med vänlig hälsning, 

Thomas

Tulemarkens villaförening
Ombyggnad av Simhall Sundbyberg

Sundbybergs kommun har beslutat om att bygga ut den befintliga simhallen och arbetet med etta startar direkt efter nyår. Föreningens styrelse kommer träffa projektledaren för bygget innan jul för att bevaka våra medlemmars intressen då det kommer påverka gatubilden med byggtrafik och försvårade parkeringsmöjligheter. Vi återkommer inom kort med utfallet på mötet. Tills vidare hänvisar vi till kommunens hemsida på www.sundbyberg.se samt bifogad kartskiss över byggprojektet.

12.2 Informationshandling sitplan 201205

Det gick inte att hitta webbadressen för gadgetuppgifter
MÖRDARSNIGLAR

...har siktats på i Tulemarken! Vi har tyvärr meddelats av några medlemmar att mördarsniglar siktats i området.

Hittills har vi förskonats från dem vilket vi antagit bero på områdets population av grodor. Vi kan rekommendera våra medlemmar att kika in på hemsidan www.mordarsnigeln.se där det delges olika metoder både på att hantera sniglarna samt förebygga så att de inte trivs i Tulemarken, t.ex. genom att kalka i komposten.
ÅRET SOM GÅTT


Årsmötet 2012 hölls den 26:e April kl.19.00 i Lions lokaler på Bergaliden vid tennisbanan, vilket var det 72:a i föreningens historia.

Styrelsen bjöd sedvanligt på kaffe med bröd samt gratis medlemslotteri.

Den 25:e Augusti 2012 samlades rekordmånga Tulemarkare för grillfest som hölls i Tuleparken. Ca 60 festdeltagare deltog och de mindre aktiverades med både fiskdamm och diverse lekar vilket var uppskattat.


Ċ
Robin Andeer,
21 dec. 2012 01:52
Ċ
Kenneth Edman,
8 maj 2018 15:06
Ċ
Kenneth Edman,
12 aug. 2015 14:37
Ċ
Kenneth Edman,
10 jan. 2014 14:31
Ċ
Kenneth Edman,
5 apr. 2017 07:13
Ċ
Kenneth Edman,
10 jan. 2014 14:31